Blog-post Wat is scholing Czb-consulent
Czb staat voor de periode van conceptie, zwangerschap, bevalling en de invloed daarvan op ons leven


Wat is scholing Czb-consulent?

De Czb-scholing van Erna Rensen is onlangs geaccrediteerd door het SNRO, maar wat houdt Czb eigenlijk in? In deze blogpost wordt besproken wat Czb is, waar de methode uit bestaat, de kracht van je persoonlijke Czb-verhaal en hoe jij je nog verder kunt verdiepen in de Czb-psychologie door middel van het volgen van de lezing en/of scholing.

Czb

Czb is de afkorting van conceptie, zwangerschap en bevalling. Deze fases zijn erg bepalend voor de rest van je leven. Tijdens deze fases word je onbewuste gevormd. Hoe wij als mensen onbewust reageren op dingen in het leven, is deels te verklaren met hulp van ons persoonlijke Czb-verhaal. Wanneer wij als mensen een probleem hebben, zijn we geneigd om terug te kijken in ons leven wanneer dit probleem ontstaan is. Wat wij vaak vergeten is dat het leven al begint in de conceptie. We gaan ervan uit dat wij hier geen herinneringen aan hebben, maar ons lijf heeft die wel.

Ontwikkeling van de Czb-methode

Erna heeft zich al ruim 25 jaar toegewijd aan de ontwikkeling van de Czb-methode, waarbij ze meer dan 80 kenmerken en kwaliteiten heeft geïdentificeerd en in kaart gebracht. Ze is een pionier op dit gebied. Met de opkomst van epigenetica krijgt de Czb-methode bovendien steeds meer wetenschappelijke ondersteuning.

De kracht van je persoonlijke Czb-verhaal

Czb legt uit hoe we kunnen reageren in verschillende situaties. Door vertrouwd te raken met jouw persoonlijke Czb-verhaal, wordt je bewuster van je onbewuste. Het in kaart brengen van je eigen Czb-verhaal helpt niet alleen bij het omgaan met minder positieve aspecten hiervan, maar ook bij het ontdekken en benutten van je unieke talenten en kwaliteiten.

Czb-lezing

Erna geeft lezingen over Czb. Tijdens deze lezing legt Erna in grote lijnen de Czb-methode uit. Dit doet ze door middel van voorbeelden en kenmerken en kwaliteiten te laten zien. Deze lezing is bedoeld voor iedereen, want bewustwording van het persoonlijke Czb-verhaal is waardevol voor ieder mens. De Czb-lezing wordt speciaal aanbevolen voor ouders en professionals die met kinderen werken, zoals docenten, kraamhulpen en medewerkers in de kinderopvang.

Czb-scholing

Erna biedt ook een 5-daagse scholing aan over Czb. Deze opleiding is recentelijk geaccrediteerd door zowel het SNRO als KTNO. Na succesvolle afronding van deze scholing ben je bevoegd en bekwaam als volwaardig Czb-consulent. Tijdens deze opleiding worden diverse onderwerpen behandeld, waaronder trauma, hechting en de Czb-overtuigingen. Deze scholing is geschikt voor leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening zoals psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociale hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten, andere paramedici en professionals die met kinderen werken zoals medewerker in de kinderopvang en docenten.

Heeft het lezen van deze blogpost je interesse gewekt? Dan is de volgende informatie beslist de moeite waard voor jou. Op donderdag 18 januari 2024 organiseert Erna opnieuw een inspirerende Czb-lezing. Mis deze kans niet en klik hier om je direct in te schrijven voor dit waardevolle evenement.

In het aanstaande voorjaar, op 7 februari 2024, start de boeiende 5-daagse scholing tot Czb-consulent. Wil je meer te weten komen over deze unieke scholing en jezelf verder ontwikkelen? Klik dan hier om alle details te ontdekken en je direct in te schrijven. Grijp deze gelegenheid aan om jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

(Geschreven op 10 december 2023 door Ilse Wigman)