Erna Rensen

Meer over mijzelf

Mijn naam is Erna Rensen, geboren in 1961 en gehuwd met Rudy Rensen.

Gedurende de jaren 1980-2000 heb ik een loopbaan gehad bij een klein vleeswarenbedrijf in de Achterhoek. In dat bedrijf, met zo’n 15 personeelsleden, heb ik veel geleerd over het zakelijke leven. Ik deed er alles wat met de zakelijke kant te maken had. De boekhouding, personeelszaken, contacten met klanten enzovoort.

Als een vis in het water voelde ik mij in het contact met mijn collega’s op de werkvloer. Gesprekjes over problemen op het werk, problemen thuis en het bemiddelen tussen directie en de mensen op de werkvloer was mijn grootste kracht en passie.

Na een ziektebed van ongeveer 3 jaar overleed mijn moeder op 45 jarige leeftijd. Ik zelf was nog maar net 15 geworden. Deze jaren en de jaren hierna waren moeilijke jaren. Emotioneel wist ik er niet mee om te gaan. Ik stond in de overlevingsstand en dacht haar niet te missen. Alle emoties drukte ik diep weg. Gewoon doorgaan en hard je best doen, was het motto in ons gezin. Een half jaar naar haar overlijden werd ik ziek, ik leed aan anorexia nervosa en veel later ook aan anorexia boulimia. Maar nog altijd dacht ik dat er niets met mij aan de hand was.
Ik trouwde met mijn huidige man Rudy en hadden een kinderwens. Deze wens ging voor ons niet in vervulling. Daar hadden we het beiden heel moeilijk mee. Maar zoals we waren opgevoed, spraken we daar verder met niemand over. Gewoon doorgaan en hard werken was ook ons motto. En nog steeds was er “niets met mij aan de hand”. Tot de inbraak in ons pas gebouwde huis. De inbrekers hadden werkelijk alles overhoop getrokken. Foto’s van mijn pas overleden schoonmoeder lagen op de grond. De voetafdrukken stonden er op. Ook hadden ze het hanghorloge dat ik als aandenken van mijn moeder altijd droeg, meegenomen. Dit was het moment dat ik instortte. Gewoon doorgaan en hard werken lukte mij niet meer. Mijn veilige huis was niet meer veilig. De inbraak in ons huis gooide niet alleen al onze materiële en dierbare spullen op de kop, maar ook mijn hele leven. De emoties had ik niet meer in de hand. De controle over mijn leven raakte ik kwijt. De inbraak was nodig om mijn verleden te gaan verwerken. Ik rouwde om het verlies van mijn moeder en ging op zoek. Wie was zij eigenlijk, waar hield zij van en hield zij wel van mij?

Naast deze baan ben ik vanaf 1993 diverse opleidingen en cursussen gaan volgen om mezelf te ontdekken. Ik vroeg me af telkens weer af, wie ben ik en wat wil ik met mijn leven? Ik raakte gefascineerd door alles wat ik leerde en kreeg honger naar meer.

Op zoek en het ontstaan van de Praktijk

Ik vond het fijn en om met mensen te werken, ze te motiveren en ze te inspireren. Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal en zijn eigen achtergrond. Vaak voelde ik me klein bij dat wat mensen in hun leven meemaakte.

In mijn zoektocht naar wat goed voor mij was en wat bij mij paste, volgde ik diverse opleidingen en cursussen en werkte ik aan een positief zelfbeeld.

In 1995 ben ik in Varsseveld met Praktijk Erna Rensen gestart. De praktijk groeide al snel uit zijn voegen. Ik merkte dat ik goed was in mijn werk als coach, als therapeut en dat ik mijn intuïtieve kwaliteit als een tweede natuur inzette. Dit heeft geleid tot het ontwikkelen en verzorgen van diverse lezingen, cursussen en trainingen.

Na jarenlange praktijkervaring werd het tijd om mijn enthousiasme en kennis over te dragen aan anderen. Aan hen welke ook naar zichzelf durven en willen kijken. Van anderen willen leren en betekenisvol willen zijn voor de medemens.

In januari 2006 ben ik gestart met het geven van de opleiding tot Coach4All-Therapeut. Uit deze opleiding zijn Brigitte Ruthers en Inge te Paske mij komen ondersteunen op zowel kantoor, in de praktijk als ook in de opleiding.
We verzorgen zowel samen als individueel, verschillende cursussen, trainingen, workshops, thema avonden, lezingen en individuele Coach4All Therapie sessies.

Momenteel houd ik me bezig met het schrijven van een boek. Het boek gaat over inzicht en bewustwording van het geboorteproces en de invloed hiervan op ons dagelijks leven; Levensthema’s. Het boek schrijf ik naar en voor de ouders maar ook voor de volwassenen wie, mogelijke onbewust, stoeien met het hun geboortetrauma. Binnenkort verzorg ik over hierover interessante lezingen.

Naast het schrijven van mij boek, volg ik diverse nascholingen en opleidingen. Zo blijf ik bezig met mezelf ontwikkelen. Dit ontwikkelen is een must om enerzijds in het vakgebied bij te blijven. En anderzijds om mezelf te ontwikkelen en te reflecteren.

Diverse opleidingen heb ik gevolgd zoals: de NLP opleiding tot Master, de TOP training (Trainen – Opleiden – Presenteren), de NEI opleiding bij Roy Martina; Specialisatie Kinder NEI; Paranormaal therapeut; Medische Basiskennis en de Psychologische Astrologie. Momenteel zit ik in het 3de jaar van de Jungiaanse Psychologie opleiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail