Inge te Paske

Mijn naam is Inge te Paske. Ik ben in 1982 geboren in Lichtenvoorde.
Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Praktijk Erna Rensen. Ik ben er op kantoor begonnen als officemanager. Dit doe ik altijd nog met veel plezier. Inmiddels ben ik ook werkzaam als Coach4All-therapeut, docent in de Coach4All opleiding en trainer in de Back to Basic (innerlijk kind training). Daarnaast verzorg ik de cursus Communicatie & Coachvaardigheden en cursus Lichaamswijzer – Voeding & Hormonen.

Achtergrond

Toen ik 6 jaar was verhuisden we van Lichtenvoorde naar de boerderij van mijn opa en oma in Aalten. Hier stond hard werken centraal. Ik hield van buiten zijn, voetballen en sociale activiteiten.
Op 15 jarige  leeftijd kreeg ik de ziekte van Pfeiffer en kwam ik ziek thuis te zitten. Iets wat totaal niet paste in mijn manier van leven en opvoeding. Ook met de emoties die hierbij kwamen kijken, wist ik me geen raad. Laat staan dat ik me op dat moment bewust was van het feit dat er meerdere redenen waren waardoor ik het leven erg lastig vond en totaal niet gelukkig was.

Uiteindelijk ben ik ruim 10 jaar ziek geweest. Ik bleek het Chronisch Vermoeidheidssyndroom te hebben. Ook wel CVS/ME genoemd.

Ik heb altijd de overtuiging gehad dat ik beter zou worden. Ik zag het toen nog als iets wat ik had en wat over zou moeten kunnen gaan.  Hierdoor heb ik ook alles aangegrepen om “beter” te worden.

Van revalidatietherapie tot psycholoog. Van een half jaar opname in een psychosomatisch centrum tot behandeling in een onderzoekscentrum in Amsterdam. Van retraite in een klooster tot voetzoolreflex. Noem een regulier en/of alternatieve therapievorm op, en ik heb het wel geprobeerd.

Inmiddels was ik al ruim 8 jaar ziek, ging niet naar school, had geen baan en had nauwelijks een maatschappelijk leven. Ondanks dit alles, had ik wel een enorme sociale kring opgebouwd. Ik hield me graag bezig met de problemen van andere mensen. Waar ik kon, probeerde ik op mijn manier attent te zijn, met mensen te praten, ze te stimuleren enzovoort. Over mijn eigen problemen sprak ik nauwelijks. Ik wist ook niet hoe ik dat moest doen.

Als mensen aan mij vroegen wat ik deed, (of ik werkte of een studie had), beantwoordde ik deze vraag steevast met: “Ik bestudeer het leven”.
Dat deed ik ook! Ik las volop spirituele boeken, bezocht beurzen en onderzocht verschillende soorten Godsdiensten. Dit intrigeerde mij van jongs af aan al. Het geloof was en is nog steeds, een belangrijk onderdeel van mijn eigen waarden en normen.

Hoe ik er bovenop kwam

Uiteindelijk kwam ik per toeval, op een beurs, Erna Rensen tegen. Ik zag hoe ze werkte en wist meteen dat zij de persoon was die mij verder kon helpen om te komen waar ik wilde komen.

Dit was het begin van een ander leven. Ik volgde verschillende vormen van therapie zoals training Back to Basic, Coach4All-therapie en meer. Ik leerde mezelf kennen, besefte hoe mijn gevoeligheid invloed had op mijn lichaam, ontdekte mijn gedragspatronen en kon volop aan de slag met onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Dit alles samen leidde er toe dat ik voor het eerst, na al die jaren, weer kon LEVEN.

Ik kon mij dan ook niets mooiers bedenken dan dat ik ook maar 1 iemand kon helpen op de manier zoals ik geholpen was. Ik had immers zelf ervaren hoe de methode werkte. En zo schreef ik me in 2006 in voor de opleiding Coach4All. Dit zorgde ook weer voor een verdieping in mijn zelfontwikkeling. Het voelde als een voorrecht om er ook mee te gaan werken in Praktijk Erna Rensen.

Inmiddels heb ik naast de Coach4All opleiding, verschillende scholingen gevolgd om me te blijven ontwikkelen. Denk hierbij aan de Top-training, de opleiding Medische & Psychosociale basiskennis en de opleiding Trainer Hormoonfactor. Daarnaast volg ik jaarlijks diverse nascholingen als aanvulling.

Sinds 2009 ben ik ook docent van de opleiding Coach4All. Ik vul Erna graag aan met mijn eigen praktijkervaring. Bovendien sta ik bekend om mijn praktische en structurerende bijdrage tijdens de opleiding.

Ik ontmoet je graag!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail