Relatiecoaching Vrijuit Communiceren

Tweedaagse bij- en nascholing door Erna Rensen

Vrijuit Communiceren is een methode die focust op vrij spreken en actief luisteren. Het is gebaseerd op het besef dat communicatie niet alleen bestaat uit woorden, maar ook uit non-verbale signalen. Een belangrijke oorzaak van communicatieproblemen is dat we vaak iets anders uitstralen dan wat we zeggen. Bovendien vullen we vaak zelf de betekenissen in wanneer onze gesprekspartner iets vertelt, omdat iedereen zijn eigen beleving van de werkelijkheid heeft.

Dit kan leiden tot het inhouden van je mening, verdedigend gedrag of het beschuldigen van de ander dat hij of zij niet naar jou luistert of je niet begrijpt. Zo beland je in een vicieuze cirkel waarin zowel jezelf als de gesprekspartner de communicatie verliest. Stemmen worden verheven, dominant gedrag wordt vertoond of je trekt je gekwetst en teleurgesteld terug. Op dat moment ben je niet meer in staat om écht te communiceren en ervaar je alleen nog maar je eigen pijn. Deze pijn is gebaseerd op een of meerdere tekorten aan basisbehoeften die je in het verleden geestelijk en/of emotioneel hebt ervaren.

Tijdens deze bij- en nascholing krijg je naast achtergrondinformatie een liefdevolle en respectvolle communicatiemethode aangereikt, waarin vrijuit spreken en actief luisteren een belangrijke plek innemen. Deze methode begeleidt gesprekspartners (zoals partners en ouder-kind relaties) naar de diepere lagen van het onbewuste.

Tijdens deze tweedaagse kun je het volgende verwachten:

 • Kennismaking met basisbehoeften en Hartsverlangens.
 • Inzicht in de onderliggende basisbehoeften, Hartsverlangens en de Honger naar Liefde.
 • De opvattingen van Erikson over de 8 levensfasen en levensvaardigheden.
 • Kennismaking met Liefdesvervangers.
 • Het identificeren van herhalingspatronen in relaties.
 • Kenmerken en patronen van een niet-geheeld verleden.
 • Het blootleggen van ‘herhalingspatronen’
 • Een demo van de communicatiemethode Vrijuit Communiceren door Erna
 • Het leren en toepassen van de communicatiemethode Vrijuit Communiceren.
 • Je ontvangt een uitgebreide manual.

Vrijuit Communiceren is een helende methode die ons bewust maakt van de pijn achter ons gedrag. Door bewustwording zijn we in staat zijn om de gesprekspartner te vragen wat we nodig hebben in ons eigen helingsproces. We zijn namelijk voortdurend in relatie met anderen en we spiegelen via de ander, de relatie met jezelf.

Wat kun je met deze bij- en nascholing?

Na het volgen van deze tweedaagse scholing ben je goed uitgerust om de communicatiemethode Vrijuit Communiceren effectief toe te passen in jouw praktijk. Je beschikt over de kennis en vaardigheden om cliënten te begeleiden bij het ontwikkelen van een diepere en meer open communicatie met hun gesprekspartners. Je weet hoe je de methode kunt introduceren, de juiste vragen kunt stellen en een veilige en ondersteunende omgeving kunt creëren waarin cliënten vrijuit kunne communiceren.

Na deze bij- en nascholing ben je in staat om Vrijuit Communiceren als waardevol instrument te gebruiken bij het coachen van koppels en het ondersteunen van gezonde en constructieve communicatie in relaties.

 • Datum:  Woensdag 30 oktober en donderdag 31 oktober 2024
 • Tijd: 10.00 uur– 17.00 uur

De nascholing bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen).

 • Inschrijving: € 45,-
 • Tweedaagse Nascholing: € 350,-

Kosten zijn inclusief manual, deelnamecertificaat, koffie/thee en lekkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met mij op!

Bel 0543 – 476474
Stuur mij een e-mail