Veelgestelde vragen 2018-07-20T07:20:06+00:00

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan even contact met ons op.

Hoeveel tijd moet ik per week voor de opleiding vrijmaken?
Gemiddeld moet je tellen op 4-6 uur studie per week. Het oefenen in werkgroepjes neemt de meeste tijd in beslag.

Ik vraag me af of ik het wel kan?
Iemand vertelde me dat ze als kind niet naar groep 3 wilde, want zei ze: “daar moet je lezen en schrijven en dat kan ik niet’. Daarvoor ga je dus naar groep 3 om dát te leren’, was het antwoord van de moeder”.
Aan het einde van het eerste opleidingsjaar beheers je de basis. Je leert tijdens de opleiding door de praktijk; dus oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Als je lerende bent kun je het ook nog niet. Je leert vooral van het maken van fouten. Tijdens de opleiding zullen we je er telkens aan herinneren dat je fouten mag en zelfs moet maken. Dit doe je binnen de veilige omgeving van de opleiding.

Krijg ik eerlijk te horen als blijkt dat ik niet geschikt ben voor de Coach4All?
Daar zijn wij heel eerlijk in. Wij geven je aan wanneer je nog een achterstand hebt en op welk gebied jouw inhaalslag ligt. Ook hebben wij een Stage-Groeidag waarin je feedback krijgt over wat je al voldoende beheerst en waar je aandacht aan moet besteden.

Hoe wordt er omgegaan met de privacy van verslagen?
Alle verslagen slaan wij op in een beveiligde omgeving door middel van wachtwoorden.
Als studenten ben jij ook verplicht om de casusverslagen van en door medestudenten, in een beveiligde omgeving op te slaan. Daarvoor dien je een met wachtwoord beveiligde USB stick aan te schaffen. Ook moet je een e-mailadres voor de opleiding aanmaken. Deze mag alleen door jou gebruikt worden zodat de privacy van de verslagen en de vragen over de opleiding gewaarborgd zijn.

Kan ik de opleiding in termijnen betalen?
De opleiding kan in termijnen worden betaald. Neem hiervoor telefonisch of via de mail contact met ons op.

Is de opleiding geaccrediteerd?
De opleiding is geaccrediteerd door CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen van kort beroepsonderwijs.
De opleiding is niet geaccrediteerd bij een Beroepsvereniging.
Mocht je na het behalen van de diploma willen aansluiten bij een Beroepsvereniging, dan kan dat bij Beroepsvereniging CAT. Je moet deze aanvraag wel zelf regelen.

Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de Belasting?
De kosten van alle opleidingen en cursussen zijn alleen in 2018 nog aftrekbaar. Met ingang van 1-1-2019 is dit niet meer mogelijk. Goed om bij betaling in termijnen rekening mee te houden.

Wat als ik tijdens de opleiding stop. Krijg ik dan mijn geld terug?
De opleiding betaal je per module/opleidingsjaar. Als je gedurende het opleidingsjaar stopt, is er geen restitutie mogelijk. Na iedere module/jaar kun je ervoor kiezen om het vervolg van de opleiding kosteloos te annuleren. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden, zie  onze Algemene Voorwaarden.

Kan ik na het behalen van het Practitioner diploma, op een later moment weer instromen voor de Therapeut opleiding?
Ja dat kan. Als je in het bezit bent van het diploma Coach4All-Practitioner kunt je altijd weer instromen voor de Coach4All-Therapeut opleiding.

Stel dat ik geslaagd ben voor theorie-examen, maar gezakt ben of geen praktijkexamen heb gedaan. Kan ik dan op een later tijdstip nog het praktijkexamen doen?
Je hebt de mogelijkheid om tot 6 maanden na de diploma uitreiking, het praktijkexamen af te leggen.

Heb je jouw antwoord nog niet kunnen vinden, of is jouw vraag nog niet voldoende beantwoord? Neem dan rustig contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief
Stuur ons een e-mail