Lichaamswijzer; voeding en hormonen

Van fabrieksvoeding tot koken zonder pakjes. Leer alles wat je moet weten over hormonale disbalans en hoe je dit kunt verhelpen met gezonde voeding.

In mijn puberteit wist ik niet hoe ik de dag door moest doorkomen. Zo ontzettend moe en pijn in mijn gewrichten. Iedere maand menstruatieklachten zoals migraine, buikpijn en hevig bloedverlies. Ik heb weken gekend dat ik dagelijks migraine had. Al mijn vriendinnen gingen naar school, in de weekenden naar de disco, dronken een biertje en werden verliefd. Soms voelde ik me zo somber dat ik een volgende dag niet meer zag zitten…

Ik ben Inge te Paske, sta vol in het leven, werk met mensen en voel me vitaal.
Nooit heb ik geweten dat Voeding en Hormonen zo belangrijk zijn voor je vitaliteit. Sinds ik me bezig houd met pure voeding, is mijn migraine zo goed als verleden tijd en menstrueer ik normaal. Dit gun ik iedereen!

Heb je je hormonen niet op orde, dan heb je je levenskracht niet op orde.

Veel klachten zoals vermoeidheid, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, overgewicht en een burn-out kunnen het gevolg zijn van een hormonale disbalans. In de cursus Lichaamswijzer krijg je uitleg over de invloed van voeding op je hormonen en op je vitaliteitsgevoel. Daarnaast leer je hoe je gezond kunt koken, krijg je verschillende recepten mee naar huis en proef je dit lekkers alvast tijdens de cursus.
Met de opgedane kennis over gezonde voeding en de invloed op je hormonen, neem je het heft weer in eigen handen en is dit de start van een energiek en vitaal leven.

Wat kun je van de cursus verwachten?

Tijdens de cursus gaan we dieper in op de werking van hormonen en de invloed van voeding en stress hierop. Per cursusdag werken we twee ‘lichaamswijzers’ uit en leer je alles over de bijbehorende hormonen die om jouw aandacht vragen.
Je krijgt praktische uitleg die de theorie ondersteunt. Daarnaast kijken we naar jouw persoonlijke situatie en krijg je voedingstips en recepten voor een soep, hoofdgerecht én gezonde tussendoortjes mee naar huis.
Informatieve quizjes, filmpjes, een test om te ontdekken hoe het is gesteld met jouw hormonale disbalans en een supermarktsafari maken de cursus compleet.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Informatie over de belangrijkste hormonen en hun werking
 • Herkennen van eigen hormonen die uit balans zijn
 • Praktische tips over gezonde voeding en producten bij een disbalans
 • Hoe het nu werkelijk zit met gluten, zuivel en suikers
 • De invloed van stress op hormonen
 • De invloed van beweging op hormonen
 • Hoe je gezonde boodschappen in huis kunt halen
 • Het belang van een goede darmwerking
 • Recepten om gezond te koken
 • Welke materialen en producten beter voor je zijn om te gebruiken en de invloed van bijvoorbeeld plastic, pannen en verzorgingsproducten op je hormoonbalans
 • Gezonde snacks, inclusief proeven!

Wil jij je energiek voelen, lekker leven en gezond koken? De cursus Lichaamswijzer helpt jou daar bij!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met mij op!

Bel 0543 – 476474
Stuur mij een e-mail