Interview Czb
Czb staat voor de periode van conceptie, zwangerschap, bevalling en de invloed daarvan op ons leven

 

Erna’s motivatie voor het creëren van de Czb-methode

Al 28 jaar geleden opende Erna Rensen haar praktijk voor Bewustwording, Groei en Coaching, met als visie het helpen van mensen bij het begrijpen van zichzelf en het omarmen van hun potentieel. In de loop der jaren heeft Erna zich toegewijd aan de ontwikkeling van de Czb-methode. Deze methode legt verbanden tussen foetus embryo baby en de emoties en gebeurtenissen die de moeder meemaakt.

Vanaf het begin van haar praktijk heeft Erna niet alleen haar professionele ervaring, maar ook haar eigen levensreis ingezet om de Czb-methode vorm te geven. Ze werd zich bewust van de ingrijpende invloed van iemands Czb-verhaal op hun leven en ontdekte hoe mensen hier effectief mee kunnen omgaan. Haar eigen Czb-verhaal is gebruikt als een bron van motivatie, een persoonlijke drijfveer om de inzichten van de Czb-psychologie met de wereld te delen.

In haar eigen woorden benadrukt Erna de kern van haar missie: “Omdat ik geen handvatten kreeg in mijn leven, ben ik heel lang zoekende geweest. Ik wil mensen die zoekende zijn, naar dingen van zichzelf, handvatten geven.” Dit geeft een inkijkje in de persoonlijke drijfveren die Erna heeft geleid tot de creatie van de Czb-methode.

Een cruciaal inzicht dat Erna tijdens het ontwikkelen van de Czb-methode ontdekte, was dat wanneer we van onze pijn zijn geheeld, het essentieel is om onze kwaliteiten te benutten. Ze deelt deze wijsheid met de wereld: “De zin van het leven is om je gaven te leren en dat te delen met de wereld. Dat je weet waar je goed in bent, door de pijn die je hebt meegemaakt.”

Erna benadrukt ook het belang van het begrijpen van de diepere wortels van onze problemen. Ze deelt haar inzichten dat ons leven begint bij de conceptie, en hoewel ons bewustzijn mogelijk geen herinneringen vasthoudt, blijft ons lichaam deze ervaringen bewaren. Om deze reden is het belangrijk om bewust te zijn van je eigen Czb-verhaal. Erna’s verhaal en de Czb-methode bieden een uitnodiging om de kracht van je eigen verhaal te omarmen en je unieke gaven te ontdekken.

Heb je na het doornemen van deze blogpost de wens om dieper in de wereld van Czb te duiken? Klik dan hier om je in te schrijven voor de Czb-lezing, verzorgd door niemand minder dan Erna zelf.

Ben je een reguliere of complementaire zorgverlener zoals psycholoog, therapeut, coach, counselor, maatschappelijk werker, arts, hypnotherapeut, regressietherapeut of een andere paramedici of een professional die met kinderen werkt zoals een medewerker in de kinderopvang en docent die enthousiast is om met de Czb-methode aan de slag te gaan? Klik hier om je in te schrijven voor de recentelijk SNRO en KTNO geaccrediteerde Czb-scholing.

(Geschreven op 10 december 2023 door Ilse Wigman)